Noord Holland Bikerteam/Susteam.

Wat houdt Noord-Holland Bikerteam in?

Eigenlijk is het Bikerteam een verlengstuk van alle sociale controle binnen een gemeente en hebben een ondersteunende functie. Wij surveilleren door uw gemeente, constateren, voorkomen, alarmeren en vooral communiceren. Waar andere instanties het laten liggen door verschillende redenen of simpelweg de tijd of capaciteiten niet hebben daar pakken wij door. Onze taak is om alle aspecten van overlast in te beperken tot een minimum en in gesprek te blijven met alle partijen.

Zichtbaarheid Bikerteam.

Het Bikerteam zorgt altijd dat zij (vriendelijk) zichtbaar zijn dmv herkenbare bedrijfskleding en/of fluorescerende kleding. Dit is erg belangrijk. Bewoners, bezoekers en ondernemers  van uw gemeente vinden het over het algemeen fijn als zij zien dat er (extra) controle aanwezig is. Zoals de naam verklapt verplaatsen wij ons veelal met de fiets, dit is overigens niet het enige middel. Als het gebied te groot is om naar frequentie ons gezicht te laten zien hebben wij ook de beschikking over elektrische scooters, zo kunnen wij een groter gebied bestrijken. Uiteraard beschikken al onze beveiligers over een bedrijfsauto, deze kan natuurlijk ook ingezet worden.

Communicatie Bikerteam.

Communicatie is misschien wel ons belangrijkste middel. Belangrijk is dat deze transparant, duidelijk en gegrond is, naar alle betrokken partijen. Bij overlast gaan wij het gesprek aan, met alle partijen ongeacht wie, wat of waar. Per gemeente werken wij met een vast telefoonnummer, deze is dag en nacht te bereiken en is voor iedereen, ondernemers of bewoners die wat willen melden of om hulp vragen vanwege aanhoudende overlast. Wij werken met portofoons die landelijke dekking garanderen, dat betekent dus dat wij door heel Nederland via 1 lijn direct kunnen communiceren met verschillende personen. Al onze beveiligers werken met bodycams, situaties en gezichten worden vastgelegd. Wij rapporteren alles per dienst naar de gemeente, dit gaat via een speciaal daarvoor ontworpen programma wat Secusoft heet. De volgende ochtend na de dienst heeft u al een volledig rapport met beelden en gebeurtenissen in uw mailbox. Om een dossier op te bouwen of een beter beeld te krijgen van wat er in bepaalde gebieden speelt is dit noodzakelijk.

Aanpak Bikerteam.

Overlast van hangjongeren, rommel en/of geluid is een veel voorkomende soort van overlast, zeker in deze tijd. Wij constateren of krijgen de melding en gaan direct over tot actie. Bij het aantreffen van bv de groep gaan we eerst het gesprek aan, stellen ons voor en vertellen ze waarom wij hier zijn. Belangrijk is dat deze zien dat wij er niet zijn om hun dag te verzieken maar een oplossing willen, wel is het een pre dat we ook uitstralen dat wij niet makkelijk te overrulen zijn en handvatten hebben bij zowel gemeente als politie en indien nodig wij deze ook zullen gebruiken. We gaan het gesprek aan met de jeugd op dat moment en proberen begrip te krijgen en wij zullen deze ook naar hun tonen, ook gaan we in een later stadium het gesprek met de melder aan, mocht deze er zijn. Nu hebben we de groep in beeld en namen worden genoteerd.

Welke beveiligers zitten er in het Bikerteam?

Onze beveiligers zijn uiteraard allen gediplomeerd. Onze beveiligers zijn rustig, hebben uitstraling en komen over. We komen niet te laat, komen afspraken na en hebben discipline. Wij gaan niets uit de weg en zijn communicatief sterk en kunnen ons daarin ook aanpassen. Wij beheersen de Nederlandse taal en schrift meer dan goed, in de meeste gevallen ook de Engelse.  Wij hebben meerdere jaren ervaring in de beveiliging van Horeca en winkel. Toezicht in verschillende gemeente en omgang met (probleem)jongeren is waar wij goed in zijn, we hebben hier ruime ervaring in. Wij zijn niet te beroerd om ergens wat rommel op te ruimen of een keer wat langer door te werken indien nodig.

 

Weten wat de mogelijkheden zijn?